Wie is Ralph Bleeker

 

Ralph Bleeker is surfer, ondernemer en bedrijfseconoom.

Op mijn 11de ben ik gaan windsurfen en sindsdien de surf-lifestyle geadopteerd. Surfen is voor mij: vallen en opstaan, geen angst wanneer de golven groter zijn dan ik, focus op de uitdaging, leren van elke situatie en leven in het nu. In mijn zakelijke leven is dat niet anders.

Op mijn 20ste , tijdens mijn studie bedrijfseconomie aan de heao, besloot ik een eigen bedrijf te beginnen. Zo kon ik de theorie direct in praktijk brengen. Samen met mijn vriendin en huidige vrouw startte we een meubelzaak ‘hoom’ dat al snel uitgroeide tot een bedrijf met verschillende vestigingen. Hoewel de surffrequentie afnam zochten we op onze reizen altijd naar de perfecte surfstek. Na 16 jaar verkochten we ons bedrijf omdat we er geen uitdaging meer in zagen. Na een geweldige sabbatical in bonaire waar ik windsurf en kitesurfles heb gegeven startte ik met een compagnon een vastgoedbedrijf waarin we bedrijfsgebouwen realiseren.

Na de verkoop van ons meubelbedrijf ‘hoom’ ging dit bedrijf onder leiding van de nieuwe eigenaren binnen twee jaar failliet. We waren altijd outperformer in een overvolle branche. De laatste jaren heeft het me enorm beziggehouden hoe het komt dat een bedrijf een outperformer wordt en hoe het komt dat hetzelfde bedrijf zo snel failliet kan gaan onder een andere leiding.

Het antwoord heb ik gevonden in flow. Wanneer je een omgeving creëert waarin flow kan ontstaan wordt je al snel outperformer. De performance, efficiency en het lerend vermogen schieten omhoog. Nu begrijp ik pas hoe dat voor ons heeft gewerkt . Een team dat regelmatig in flow komt is veel gelukkiger, enthousiaster, scherper en presteert daardoor beter. Collectieve flow is de ultieme zakelijke ervaring. Flow is het hoogst haalbare.

Met flowconomics heb ik er mijn missie van gemaakt om mijn kennis te delen en te laten zien hoe flow werkt.

In flow there are no limits.

Pin It on Pinterest

Share This