FLOWchallenge

FLOWchallenge

Flow ontstaat wanneer uitdaging en jouw vermogens perfect in balans zijn.

Mooi om te zien hoe snel kinderen leren. De belangrijkste trigger om in flow te komen is om er voor te zorgen dat je de uitdaging blijft opzoeken. Deze uitdaging hoeft niet heel groot te zijn dan schiet je in de stress. Is er geen uitdaging dan is dat in het begin heel relaxt, maar na wat langere tijd raak je verveeld. Mihaly csikszentmihalyi heeft hier een mooi diagram voor gemaakt.

flow

Met mijn zoon snowboarden is misschien wel het mooiste wat er is. Het is heerlijk om te zien hoe snel hij een  uitdaging oppakt. Ik probeerde hem misschien wel te snel de diepsneeuw in te trekken. Een poedersneeuw afdaling is toch het mooiste wat er is, hij snapte beter dan ik dat de uitdaging niet te groot moet zijn om zo sneller aan het einde van de week toch in de poeder te eindigen. Met kleine stapjes stapelde hij de uitdagingen op elkaar om zo in een korte tijd erg goed te worden.

In de economie willen we overal graag getallen aan koppelen. Steven Kotler heeft het in zijn boek ‘the rise of a superman’ over een uitdaging van 4% bovenop hetgeen je al beheerst en deze vervolgens op elkaar te stapelen om zo meester te worden in de activiteit 4% + 4% + 4% + …..  Zo blijf de kans heel groot om vaak in flow te komen en dus beter te presteren en sneller te leren.

Ralph Bleeker

surfer, ondernemer, bedrijfseconoom

400dpiLogo

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!