FLOW recept

FLOW recept

Mensen die vaker in flow komen zijn gelukkiger.

In flow haal je het maximale uit jezelf. Om in flow te komen heb je drie belangrijke inzichten nodig. Er zijn vele triggers om in flow te komen, maar deze inzichten zijn voor mij altijd de basis.

  • De eerste is mijn levensspreuk die ik leen van de surf legende ‘Robby Naish’: life is what you make it. Wanneer je je bewust bent van het feit dat je het zelf moet doen en dat niets anders dan de wind je zomaar komt aanwaaien, dan heb je de juiste instelling te pakken.
  • De tweede komt van de windsurf freestyle koning waar ik veel van geleerd heb ‘Tonky Frans’: je moet gewoon geloven dat je het kan.  Dat riep hij me toe wanneer mijn zoveelste poging om een nieuwe trick te leren weer mislukte. Angst is een illusie en bovendien een slechte raadgever. Twijfel is dodelijk zeggen we wel eens. Je moet er vol voor gaan.
  • De derde is: het is zoals het is. Je zult je moeten aanpassen aan de omgeving, met name met alles wat je niet kunt veranderen. De wind sterkte, de golfhoogte en de stroming. Niet alles is maakbaar.

Vertaal deze drie inzichten maar eens naar je eigen situatie, bijvoorbeeld op je werk. Het succes of die promotie komt niet vanzelf naar je toe, je zal zelf creatief moeten zijn, slimmer werken of misschien moet je meer van je laten horen. Je moet natuurlijk ook geloven in je eigen kwaliteiten, en dat overtuigend overbrengen. Maar die lastige collega of manager kun jij waarschijnlijk niet veranderen. Je zult een modus moeten vinden om met de omgeving om te gaan.

Wanneer deze drie inzichten in je systeem zitten heb je een prima basis en motivatie om regelmatig in flow te komen.

Ralph Bleeker

surfer, ondernemer, bedrijfseconoom

400dpiLogo

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!